ontspanning | criteria | korf | kostprijs

Ontspanning - kostprijs

Voor de binnenlandse vakantie berekenden we het budget dat vereist is om vijf aaneensluitende dagen op binnenlandse vakantie te gaan (de kust). We kunnen ook steunen op het Steunpunt Vakantieparticipatie dat ijvert voor een betaalbaar vakantieaanbod. Dit is echter geen automatisch recht en daarom nemen we deze sociale tarieven niet mee op in de referentiebudgetten. We berekenden ze wel voor wie hierin geïnteresseerd is.

Om de deelname aan de dominante vrijetijdsactiviteiten in onze samenleving mogelijk te maken berekenden we zes keer een inkomticket voor bijvoorbeeld het theater, de bioscoop, een partijtje bowling... en zes keer een budget voor een avondje op café met vrienden of familie. Voor ouders met kinderen voorzien we tweemaandelijks drie uurtjes babysit. Ook kosten voor lidmaatschap aan een plaatselijke vereniging worden opgenomen in het budget.

De kosten voor ontspanning thuis worden berekend in functie van een refentiebudget. Kosten voor een tv, een abonnement tv, dvd, radiocd worden berekend. Ook 100g chips per week per persoon wordt hier geplaatst omdat deze eerder een ontspanningsfunctie dan voedingsfunctie heeft.

Kostprijs ontspanning 16 typegezinnen (klik hier)

 

 

 

K.H.Kempen Vlaamse overheid CSB ULG